Jouluaattona kävimme vanhemmillani syömässä ja tarjolla oli perinteisiä jouluruokia, kinkkua, laatikoita, hirvikäristystä ja äitini oli valmistanut jälkiruoaksi luumurahkaa. Sieltä puolisoni kiirehti iltapäiväksi töihin, mukanaan valmistamiani Santerin leivoksia. Mukaan pakkasimme myös muita jouluruokia nälkää torjumaan :)
Santerin leivokset valmistin ohjeella, jonka olen saanut joskus vuosia sitten entiseltä työkaveriltani. Santerin leivokset maistuvat twixin ja daimin sekoitukselle ja on meillä kotona suurta herkkua.
Santerin leivokset:
Pohja:
- 3,5dl jauhoja
- 3/4dl sokeria
- 175g voita
Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi ja nypi taikinaksi. Tasoita taikina vuokaan tai pellille ja pistele taikinaan haarukalla reikiä. Paistetaan uunin keskitasolla 175 asteessa 20-25min.
Kun pohja paistuu keitellään leivokseen kinuskikerros.
Lisää kattilaan seuraavat aineet:
- 125g voita
- 2dl kuohukermaa
- 1dl sokeria
- 0,5dl siirappia
Keitä seosta sekoittaen niin kauan, että se sakenee. Seos on valmis kun pintaan vedettäessä siihen jää hetkeksi vedetty viivä näkyviin. Kun seos on valmis, kaada se uunista otetun pohjan päälle ja levitä ripeästi tasaiseksi koko pohjan päälle. Kinuski alkaa jähmettyä nopeasti, joten on toimittava ripeästi.
Päälimmäista suklaakuorrutusta varten tarvitaan 185g suklaata, joka sulatetaan vesihauteessa ja levitetään jäähtyneen kinuskikerroksen päälle. Myös suklaa alkaa hyytymään nopeasti, joten taas on levitettävä ripeästi sulanut suklaa tasaisesti. Sitten pellin voi siirtää jääkaappiin tai ulos jäähtymään. Kun leivos on jäähtynyt tarpeeksi, voit leikata siitä minkä kokoisia paloja haluat :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti