Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

torstai 2. tammikuuta 2014

Vuosi 2014 otettiin vastaan massut täynnä herkkuja

Ystäväni Tupakeittiöstä oli kutsunut meidät luokseen viettämään Uutta vuotta ja paikalle kehoitettiin saapumaan kurnivien massujen kanssa. Emme osanneet aavistaa, että ystäväni oli valmistamassa kaikki alkuruoista jälkiruokiin tai ainakaan sitä, että ruokailemme piiiitkän kaavan kautta. Ennen pääruokaa meinasi tulla todellinen ähky ja pääruoan jälkeen olikin jo pakko pitää tauko. Olin ajatellut ottaa muutaman valokuvan ihanista ruoista joilla meitä hemmoteltiin, mutta hyvä seura ja ruoka sai kyllä kameran unohtumaan totisesti. Jälkiruoan kohdalla muistin, että kuvat olivat unohtuneet tyystin ja nappasin sitten jälkiruoasta kuvan.

Illallinen a'la Isabel

Alkuruokana meille tarjoiltiin gluteenitonta paprika-fetapiirasta, rucolaa, ilmakuivattua poroa sekä minimozzarellaa, miniluumutomaatteja ja proschiutto crudo'a (suom. ilmakuivattu kinkku) cocktailtikussa.

Ensimmäisenä ruokana saimme spaghetti & pomodori freschi eli spaghettia tuoretomaattikastikkeella. Kastike sisälsi oliiviöljyä, punasipulia, pekonia, valkospulia, suolaa sekä Isabelin valmistamaa chiliöljyä.

Voitte kuvitella, että tämän jälkeen alkoi kylläisyyden tunne jo hiipiä ja edessä oli vielä pääruoka+jälkkäri! :D

Pääruoaksi meille tarjoiltiin uunilohta maustettuna oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Lohi tarjoiltiin pitkään uunissa haudutettujen peruna- ja sipulilohkojen kanssa, jotka oli maustettu oliiviöljyllä, timjamilla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Lisäksi lautasella oli salaattia maustettuna oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Tarjolla oli myös lime- & sitruunalohkoja sekä maustetut fraichet; valkospuli-yrtti sekä paprika-chili. Näistä valitsin omalle lautaselleni paprika-chilin, joka sopi mielestäni täydellisesti lohen kanssa nautittavaksi.

Jälkiruokana oli ihana valkosuklaajuustokakku mango-passionkiilteellä sekä Lindt Creation Dessert -konvehteja. Valkosuklaajuustokakku tarjoiltiin upeasti kuohuviinilaseista. Ohje kakkuun löytyy ystäväni Isabelin blogista.


Iso kiitos ja kumarrus illan emännälle! Oli aivan mahtavaa ja ihanaa istua valmiiseen pöytään ja syödä niiiiiin hyviä ruokia <3


Ennen jälkiruokaa pidimme syömisestä hieman taukoa, jonka aikana seurustelimme ja pelasimme Aliasta. Hieman ennen vuoden vaihtumista lähdimme ulos ihastelemaan raketteja. Ulkoa tultuamme valoimme tinaa ja tulkitsimme niitä. Vähän kaikenlaista oli tinoista luettavissa mm. rahaa, onnea, matkustelua, suuria muutoksia ja ties mitä :D nyt jäämme jännäämään mitä se vuosi todella tuo tullessaan.

Uutta tai terveellistä elämää meillä ei ainakaan aloitettu, sillä tänään kävimme pyörähtämässä alennusmyynneissä ja nälkäisinä matkalla kauppaan tuli idea TexMex-piirakasta sekä Tiramisu-jäätelöstä. Ostimme siis kaupasta naudan jauhelihaa sekä tulista salsaa, juustoraastetta ja ruokakermaa sekä tietysti Tiramisu-jäätelöä. Alennusmyynneistä löysin uudet pinkit jumppakengät, joita menen heti huomenna kokeilemaan :)



TexMex-piirakka:


  • 2dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 100g voita
  • 3/4tl suolaa
  • 3rkl kylmää vettä


Sekoita jauhot ja suola, lisää voi ja nypi taikinaksi. Kun voi ja jauhot on nypitty huolellisesti, lisätään joukkoon vielä 3rkl vettä ja vaivataan vielä taikinaksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele n.27cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka ja levitä taikina siihen tasaisesti hieman reunoille nostellen. Paista ensin pelkkää pohjaa uunin keskitasolla n.8 minuuttia. Nosta vuoka sen jälkeen pois uunista ja lisää haluamasi täytteet.

Täyte:


  • 500g naudan jauhelihaa
  • 1prk tulista salsaa
  • Cheddar juustoa siivuina
  • 200g Emmentaler-juustoraastetta


Ruokakerma-munaseos:


  • 2dl ruokakermaa
  • 2 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria


Nämä kaikki sekoitetaan korkeaan lasiin ja kaadetaan piirakan päälle juustoraasteen jälkeen.

Laita sitten piirakka takaisin uuniin keskitasolle ja paista vielä 20-25 minuuttia :)




Jälkkärinä nautimme Tiramisu-jäätelöä kaffin kanssa ja taas oli massukat täynnä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti