Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Pitsaleivät

Tänään kauppareissulla meidät yllätti nälkä ja ruokalista meni uusiksi. Pihvien sijaan päätimme tehdä nopeasti valmistettavia pitsaleipiä. Jälkkärinä olin päättänyt kokeilla Banoffee-torttua, jonka valmistaminen ei käy yhtä nopeasti. Idean Banoffeehen sain ystävältäni Isabelilta, hän rakastaa leipomista ja on valmistanut tätä englantilaista herkkua useamman kerran.





Pitsaleipäohje:

  • 1 pussi moniviljapaahtoleipiä
  • 200g Créme fraichea
  • 120g smetanaa
  • Oman maun mukaan Formaggio da pasta parmesaania, itse laitan n. 1/2 pussia
  • 350g Emmental-mozzarella juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 300g kinkkukuutioita
  • 120g meetvurstia
  • Suolaa+mustapippuria, päälle oliiveja/pepperoneja/kuivattuja tomaatteja oman maun mukaan 
1.Sekoita kulhossa créme fraiche, smetana ja kananmunat. Halutessasi voit tässä vaiheessa lisätä jo mausteet: suola ja mustapippuri.
2.Pilko meetvurstit kuutioiksi ja lisää ne kinkkukuutioiden kanssa muiden aineiden sekaan.
3.Lisää juustoraaste ja parmesaani seokseen ja sekoita taas.
4.Levitä paahtoleivät leivinpaperilla päällystetylle pellille ja levitä täyte leipien päälle. Voit myös halutessasi lisätä leipien päälle tässä vaiheessa (tai jo aiemmin seokseen) makusi mukaan oliiveja, pepperoneja, aurinkokuivattuja tomaatteja.
5.Paista leipiä uunissa 200 asteessa n.12 minuuttia

Leipien määrä riippuu siitä kuinka paksun/ohuen kerroksen haluat täytettä leiville levittää. Itse valmistin tällä ohjeella 16 leipää. Olen käyttänyt leipinä myös ruispaahtoa, mutta ne olivat mielestäni liian täyttäviä.

Pitsaleivät käyvät sekä arkeen, että juhlaan. Täytteitä voi myös vaihdella ja kokeilla erilaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti