Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Ravintolapäivä 16.11.2013

Eilen vietettiin virallista Ravintolapäivää, johon osallistuimme ystäväni kanssa teemana makeat herkut.
Olimme aiemmin ostaneet tapahtumaa varten paviljongin ja pöydän, sekä suunnittelimme tuotteita hyvissä ajoin. Suunnittelusta huolimatta lopullinen menu alkoi hahmottua vasta viikkoja ennen Ravintolapäivää.

Olimme molemmat ensimmäistä kertaa mukana ruokakarnevaaleissa, joten meillä ei ollut aavistustakaan mitä tuotteita kannattaisi valmistaa ja kuinka paljon. Lopulta päädyimme valmistamaan kuppikakkuja, juustokakkuja, bostonkakkuja, marjapiiraita, mokkapaloja ja myös suolaisia piiraita. Lähes kaikki tuotteemme olivat vähälaktoosisia tai kokonaan laktoosittomia ja joitan tuotteita sai myös gluteenittomina.
Ajatus siitä, että pitää leipoa suuria määriä kerralla kuulostaa sinällään helpolta; tehdään vaan suuria moninkertaisia taikinoita ja sitten paistellaan. Tämä aiheutti kuitenkin haasteita, sillä halusimme ehdottomasti, että kaikki tuotteet ovat mahdollisimman tuoreita ja valmistettu laadukkaista raaka-aineista. Tarvittavia raaka-ainemääriä oli hankalaa arvioida etukäteen, joten jouduimme vielä hakemaan joitain tuotteita jälkikäteen kaupasta. Perjantain ja lauantain välisenä yönä piirasvuorten keskeltä löysin itseni haaveilemasta suuremmasta keittiöstä. Yöunet jäivät lyhyiksi, sillä aamulla oli noustava aikaisin pakkaamaan ja keittelemään termareihin kaffeja.


 Äxxät silmillä pakkasimme tavarat autoihin ja lähdimme ajelemaan Esplanadia kohti. Olimme tapahtumapaikalla noin kello kymmenen ja siellä jo muutama ravintola olikin pystytettynä. Saimme kuitenkin mukavan paikan ja aloimme pystyttämään porukalla paviljonkia. Meidän molempien puolisot olivat mukana auttamassa kuljettamisessa ja paviljongin pystyttämisessä. Tosin asiakkaita alkoi tulla heti, kun saimme pöydän kasaan ja ensimmäiset tuotteet esille. Emme osanneet odottaa sellaista kävijämäärää, sillä asiakkaita riitti koko päivän.

Ravintolapäivä kokemuksena oli mahtava ja päivän päätteeksi olo oli väsynyt mutta hyvin onnellinen. Ihania asiakkaita, loistava sää, mukava tunnelma, tuttujakin piipahti ja kaikilla oli hauskaa. Tämä todella oli ikimuistoinen kokemus. Iso kiitos hyvälle ystävälleni ja ehdottomasti kaikille ihanille asiakkaille, teitte päivästä superhauskan ja mahtavan kokemuksen.https://www.facebook.com/PasticceriaDiMaroKemilainen?fref=tsEi kommentteja:

Lähetä kommentti