Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Superfood, hyvää oloa keittiössä :)

Innostukseni superfoodiin lähti siitä, kun markkinoille tuli ihana Sara La Fountainin Healthy Kitchen-keittokirja. Kirja on mielestäni aivan ihana, mahtava kuvitus ja mielettömän ihania reseptejä täynnä. Pitäisi olla enemmän aikaa kokeilla kaikkea. Superfood sinällään on jo vanha juttu, mutta se että nämä ruoat ovat oikeasti maukkaita, sai minut niin innostumaan.

Ensimmäisenä kokeilin Nokkosrouhehamppareita, lisukkeena pakastealtaasta hankitut ranskikset.


Nokkosrouhesämpylät leivoin aamulla ennen koulua.
Illalla nautittiin valmiista nokkosrouhehamppareista, medium biffeillä.
 Jälkkäriksi tein pannarimuffareita vaniljajäätelöllä. Vinkin reseptistä sain ystävältäni.


Pannarimuffinsi resepti:     http://www.kakkukatri.com/2013/10/pannukakkumuffinit.html
                                       

  • 4 dl piimää
  • 3 kananmunaa
  • 0,5 dl juoksevaa margariinia/kasvisrasvavalmistetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ripaus suolaa
  • mustikoita


-Sekoita kulhossa piimä, kananmunat ja margariini.

-Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne sen jälkeen nesteseoksen joukkoon toiseen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

-Voitele muffinsipelti juoksevalla margariinilla.

-Laita taikinaa jokaiseen muffinsivuokaan vähän yli puolen välin ja lisää lopuksi mustikat jokaisen muffinin päälle ennen uuniin laittamista.

-Paista uunin keskiosassa 175c n.20 min.

Valmiita pannarimuffareita voi sitten tarjoilla oman maun mukaan kermavaahdolla ja vaniljajäätelölle tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti