Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Leppoisa lauantai

Viimeinen viikonloppu ennen työharjoittelun alkua ja jännitys vain lisääntyy. Tiistaina se siis alkaa, työharjoittelu uudessa ympäristössä ja uudet työkaverit. Koulu on muilta osin jo taputeltu ja hyvällä mallilla. Työharjoittelu kestää aina toukokuun loppuun asti ja toukokuun viimeisenä päivänä juhlitaan meidän valmistujaisia Kulttuuritalolla :)

Lauantaina menimme Tupakeittiön tiimin kanssa leffaan ja syömään. Elokuvaksi oli valikoitunut kotimainen komedia Ainoat Oikeat, jossa nuori nainen seikkailee ystäviensä kanssa etsien rakkautta ja joutuu lopulta valitsemaan kahden miehen väliltä itselleen sen oikean. Elokuva ei kuitenkaan erottunut edukseen vaikka saikin minut ajoittain nauramaan.

Elokuvista kiirehdimme ravintola Manalaan, jossa meillä oli pöytä varattuna. Menut eteen saatuamme aloitimme pähkäilyn siitä mitä syötäisiin. Tupakeittiön tiimi tiesi suositella menusta lihaisaa ateriaa nimeltö Maustehärkää isoon nälkään tai kahdelle. Valitsimme kuitenkin koko porukka tällä kertaa Mixed Grill Manalan, joka piti sisällään härän fileepihvin, kananrintaa, porsaankylkeä ja makkaraa, paprikamajoneesia ja BBQ-kastiketta, lohkoperunat sekä lämpimän juureslisäkkeen.

Ruokia odotellessa aika kului mukavasti rupatellen ja juomien saavuttua nostimme illalle maljan.
Tällä kertaa muistimme myös valokuvata nauttimamme ruoat. Ja voi kuinka oli ihanaa päästä nauttimaan toisten tekemästä ruoasta. Edellisen kerran saimme nauttia muiden tekemistä ruoista uutena vuotena Isabelin tupakeittiössä, aivan ihania ruokia <3 Ulkona syöminen on minulle harvinaista herkkua varsinkin kotimaassa sillä kotona on niin mukava laittaa ja kokeilla uusia ruokia :)

Pääruoka saapui pöytään näyttävällä suurella parilapannulla. Kaikkien annokset olivat samalla pannulla mistä nostelimme omat pinomme lautasille ja aloitimme herkuttelun :) Ruokajuomana minulla oli puolikuivaa valkoviinia, joka toimi hyvin :)


Pääruoan jälkeen tilaa riitti vielä jälkiruoalle. Valitsin listalta Mokka Créme Brûléen, joka tarjoiltiin raparperi-vaniljahillokkeella. Yhdistelmä oli ehkä vähän hassu, raparperipalat oli isohkoja, ehkä sose olisi toiminut paremmin, sillä maku sinällään oli hyvä mutta isot raparperinpalaset oli vähän kökköjä. Jälkiruoat eivät olleet niin ihmeellisiä, tai sitten minusta on tullut vain kovin kriittinen herkuille :D


Ystäväni tilasi sitrus-juustokakkua mustikkakompotilla. Yhdistelmä kuuleman mukaan toimi, mutta annoskoko olisi voinut sen sijaan olla vähän suurempi :)


Seurueemme miehille maistui tällä kertaa jäätelöt; vaniljajäätelö kinuskikastikkeella sekä suklaajätelö.Kaikkiaan ruoka oli maittavaa, mutta jälkiruokien osalta on sanottava ettei hinta-laatusuhde ollut ihan kohdillaan. Ulkona on aina mukava käydä syömässä ja nauttia palvelusta sekä hyvä ruoasta. Toivottavasti pian alkava työharjoittelu tuo mukanaan maukkaita makuhetkiä henkilöstöravintolan kautta :)

2 kommenttia:

  1. Manalan mixed grill -annos on ollut meidän lemppari Manalassa jo tosi monta vuotta. Pitäisikin käydä Manalassa jossain välissä, viime kerrasta on kulunut jo aivan liikaa aikaa!

    VastaaPoista
  2. Ystäväni tiesi suositella myös maustehärkää -isoon nälkään tai pääruoaksi kahdelle. On kuulemma ihan parasta :)

    VastaaPoista