Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

tiistai 14. tammikuuta 2014

Maailman paras jauhelihakastike :)

Yksin vaikeimmista asioista vapaalla ollessa on ehdottomasti päivän ruokalajin päättäminen. Vaihtoehtoja on tasan miljoona ja aina se on yhtä haasteellista. Tehdäkö niitä varmoja valintoja vai kokeillako jotain uutta. Ja mitä ihmettä se uusi vaihtoehto sitten olisi. Tänään asioilla ollessamme keskustelu taas heräsi ja päädyimme eräänlaiseen vakiherkkuun eli spaghettiin ja jauhelihakastikkeeseen. Tahdoimme kuitenkin saada kastikkeesta kerrankin mausteikkaan ja maistuvan. Ilman ohjetta päätimme kuitenkin ottaa härkää sarvista ja onnistuimme loihtimaan kerrassaan maailman parhaan ja maukkaimman eli täydellisen kastikkeen :) Maku oli niin hyvä, että jopa minä olin halukas santsaamaan vaikka maha pullotti ja ähky teki vahvasti tuloaan :D

Maailman parhaaseen jauhelihakastikkeeseen tuli seuraavia aineita:


  • 400g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä raastettuna
  • 1/2 Chiliä
  • Mustapippuria
  • Valkopippuria
  • Suolaa
  • Oreganoa
  • Basilikaa (kuivattua)
  • 400g Polpa Di Pomodoro tomaattimurskaa (Lidl)
  • 1/2 purkkia Nostia Passata Di Pomodoro paseerattuja tomaatteja (Lidl)


Ensiksi kuullotettiin sipulit ja chili pannulla, sitten lisättiin sekä ruskistettiin jauheliha. Tässä vaiheessa lisätään mausteista suola, mustapippuri, valkopippuri. Kun mausteet ja jauheliha on sekoitettu niin lisätään tomaattimurskat sekä oregano ja basilika. Mausteista ei harmi kyllä tullut mitattua paljonko niitä laitettiin, mutta ihan reilusti laitoimme, sillä jauheliha itsessään on kovin mautonta ja vaatii kunnon maustamista. Suosittelen maustettaessa lisäämään vähitellen niitä ja maistamaan välillä. Näin saat omaan makuun juuri sopivan. Hauduta kastiketta hetki kannen alla. Mmmmm ja niiiiin hyvää, tätä tehdään meidän keittiössä ehdottomasti uudestaan ja PIAN :)

Kuvaa ei valitettavasti tullut otettua kastikkeesta pannulla eikä tästä juuston peittämästä annoksesta saa kyllä mitään kuvaa itse jauhelihakastikkeesta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti