Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

maanantai 9. joulukuuta 2013

Cheesecake-weekend

Pidennetty viikonloppu takana, on herkuteltu, syöty hyvin ja taas herkuteltu. On nähty hyvää komediaa, kahviteltu synttäreitä ja nautittu. Vauhdikkaasti se kyllä sujahti ja taas on saanut mennä pää kolmantena jalkana paikasta toiseen, laittaa paikkoja kuntoon ja leipoa. Jospa tästä kuitenkin riittäisi energiaa koko alkaneelle viikolle.

Perjantaina kävin ystäväni kanssa Naisten joulumessuilla Wanhassa Satamassa. Siellä oli ihania käsitöitä ja herkkuja myytävänä. Olen aina ihaillut ja haikaillut Herkkusuun koruja netissä ja messuilta löysin heidän myyntipisteen. Pääsin vihdoin näkemään korut luonnossa ja koskettelemaan niitä. Siitähän seurasi valinnan vaikeus ja lopulta positiivinen ostopäätös. Mukaan tarttui mustikkapiirakkakorut, jotka  pääsivät heti käyttöön eilen synttärikaffeilla.



Lauantaina kävimme puolisoni kanssa Linnanmäen Peacock-teatterissa katsomassa hassun hauskaa Stars Showta. Jarkko Tamminen ja Laura Voutilainen olivat aivan loistavia, miten joillain on niin uskomaton taito imitoida muita. Välillä jopa teki hieman häijyä jotkut vitsit/imitaatiot, mutta komediaahan se vain on. Voimme lämpimästi suositella. Illan kruunasi ystävältäni Martinalta saatu Loimu Glögi, jota nautimme illan päätteeksi.




Viikonloppu kaikkiaan oli varsin "juustokakkuinen".  Puolisoni täytti vuosia sunnuntaina ja aloitin niihin valmistautumisen perjantaina leipomalla testimielessä kaksi pienempää juustokakkua. Toiseen kakuista (valkosuklaajuustokakku vadelmasydämellä) yritin tehdä marmorikuviointia, jossa en kuitenkaan onnistunut täysin sillä käyttämäni mansikkasose ei ollut tarpeeksi kiinteää. Lauantaina ennen teatteria leivoin puolisoni pyynnöstä Mango-vaniljajuustokakun varsinaisia kakkukahveja varten. Kyseinen kakku jäi puolisoni mieleen ravintolapäivästä, jonne ystäväni Tupakeittiöstä oli valmistanut kyseisen kakun. Eilenkin on siis syöty juustokakkuja mahan täydeltä ja juustokakkukiintiö taitaa nyt hetkeksi olla täynnä.






Mango-vaniljajuustokakku:

Pohja:
  • 200g Digestive-keksejä
  • 75g voita

Vaniljatäyte:
  • 2,5dl Flora kuohua
  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200g Créme fraichea
  • 2,5dl vaahtoutuvaa Flora Vanillaa
  • reilu ruokalusikallinen vaniljakreemijauhetta
  • 1-1,5dl sokeria
  • 4 liivatelehteä
Kiille:
  • 2 purkkia Piltti mangososetta
  • 4 passionhedelmää
  • 2,5 liivatelehteä 
                                     
1. Murenna keksit ja nypi joukkoon voi. Painele valmis keksi-voiseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Tässä tapauksessa tein kakun suoraan kakkupahvin päälle.

2. Sekoita hyvin kulhossa maustamaton tuorejuusto sekä creme fraiche ja vatkaa toisessa kulhossa Flora Kuohu sekä Flora Vanilla.

3. Yhdistä seokset keskenään ja lisää sokeri seokseen. Vatkaa hyvin.

4. Liota liivatteita viisi minuuttia kylmässä vedessä ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten hieman jäähtynyt liivate ohuena nauhana seokseen, koko ajan hyvin sekoittaen.

5. Levitä täyte ripeästi vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.

6. Kun kakku on hyytynyt hetken (ainakin tunnin), voidaan tehdä kiilleseos kakun päälle. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi hedelmäliha/siemenet kulhoon ja lisää mangososeet. Sekoita nämä hyvin keskenään.

7. Laita 2,5 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi ja sulata ne sitten tilkassa (2rkl) kiehuvaa vettä. Lisää sitten jäähtynyt liivate ohuena nauhana mango-passion seokseen, koko ajan sekoittaen.

Kakun voi koristella oman maun mukaan, mutta päädyin kokeilemaan Papadopoulos Caprice Classic suklaakeksitankoja. Tarkoitus oli tehdä marmorikuviointi, mutta se ei mennyt perjantaina kuin strömssössä niin jätin sen vielä hautumaan. Ystäväni Tupakeittiöstä oli tätä aiemmin kokeillut ja se toimi mielestäni loistavasti.


Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti