Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Valoa pimeään

Lukukausi lähenee loppuaan ja eilen oli toiseksi viimeinen tentti ennen joululomaa. Nyt on taas hieman aikaa hengähtää ja pohtia sisustukseen liittyviä asioita. Välillä sitä miettii, että olenkohan opiskelemassa oikeaa alaa kun mielessäni pyörii päivittäin kaikkea sisustamiseen liittyvää ja tuntuu, että kun saa kodin mallilleen niin menee muutama viikko ja taas olisi tarve muutoksille. Tai sitten tämä kylmä ja pimeä vuodenaika tekee sen, että on mukava laittaa kotia ja oleilla sisällä lämpimässä :)

Pimeästä tulikin mieleen, että valaisimet ovat olleet aina yksi sisustamiseen liittyvistä intohimoistani. Rakastan kookkaita ja näyttäviä lamppuja. Valaisimet ovat tosin melko arvokkaita ja toistaiseksi joudun tyytymään niiden ihailemiseen Finnish Design -shopin nettisivuilla. Tom Dixonin suunnittelemat lamput ovat todella upeita, voi kunpa joskus sellaisen saisi :)

Valaistusta meiltä kotoa:


Vasemmalla alakulmassa olevan vanhan valaisimen löysin kirppikseltä sattumalta parilla eurolla ja sehän oli otettava mukaan. Isäni kunnosti tämän meille käyttökelpoiseksi ja nyt se valaisee kauniisti eteisessämme.

Missä ikinä liikkuessani kiinnitän paljon huomiota sisustukseen/ympäristöön ja välillä hyviä ideoita voi löytää mistä ja milloin vaan. Kesällä Viking Gracellä risteillessämme bongasin upean valaisimen. Myöhemmin olen nähnyt kyseisen valaisimen myös Stockmannin Hullut Päivät -kuvastossa. Hintalapussa taisi komeilla 999€, joten se jäi vielä myöhemmin mahdollisesti toteutettaviin haaveisiin. Sama valaisin löytyy myös Helsingin Hard Rock Cafesta. Valaisin on suhteellisen kookas ja jäinkin miettimään että se saattaa sopia paremmin suuriin julkisiin tiloihin, joihin niitä on hankittu useita, kuin kerrostaloasunnon olohuoneeseen. Mielikin muuttuu niin usein, että on ihan hyvä ettei aina ryntää ostamaan kaikkea mitä mieleen tulee. Tosin sisustamiseen liittyvät ideat usein pysyvät mielessä, kunnes ne saa toteutettua. Vielä vaikeampaa on selkeä visio siitä mitä haluaa, sitä kun ei millään malttaisi odottaa vaan kaikki olisi saatava nyt ja heti.

                        Bongaamani valaisin Viking Gracelta
                 
Vaikka edelliset projektit asunnossamme ovat vielä käynnissä tekisi mieli siirtyä päivittämään makuuhuonettamme. Haluan sinne lämpimämpiä sävyjä ja jotkut ihanat pöytälamput. Tavoitteena on saada muutosta aikaan pienillä päivityksillä. Lisäsin makuuhuoneestamme kuvan erääseen sisustushullujen ryhmään ideoiden toivossa. Ihmisiltä tulikin paljon ideoita ja alla olevassa kuvassa on yhden sisustushullun hahmotelma, pienillä muutoksilla saa ihmeitä aikaan :)


Sisustuksen ja muun arjen vastapainona on aina kiva käydä välillä elokuvissa. Nyt katsomaan Hobitti-trilogian II osaa "Hobitti - Smaugin autioittama maa" 3D HFR-versiona. Aikaisemmin Taru Sormusten Herrasta elokuvat tai muut kyseisen tyylilajin elokuvat eivät minua sytyttäneet, mutta tutustuttuani puolisooni on oma henkilökohtainen skaalani avartunut piirun verran ja kattaa nykyään jos jonkinlaisia elokuvia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti