Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

Arkea & juhlaa, ruokaa & leivontaa, sisustusta & matkailua

perjantai 6. joulukuuta 2013

Tulinen torstai

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä tuli nukuttua huonosti, kun päässäni pyöri taas tuhat ja yksi sisustus- ja leivontaideaa. Aamulla kellon soidessa olisi tietenkin nukuttanut ja siitä seurasi kiireinen aamu. Mielessäni pyöri erilaiset vaihtoehdot ruokapöydän uusiksi tuoleiksi, jotka ovat edelleen hakusessa sekä puolisoni synttäriherkut. Puolisoni täyttää sunnuntaina vuosia ja vietämme niitä lauantaina jo vähän etukäteen. Vien hänet Linnanmäen Peacock -teatteriin katsomaan Stars Showta. Olemme molemmat hauskan komedian ystäviä ja uskon, että luvassa on hauska ilta. Ystäväni Tupakeittiöstä tiesi kertoa, että saa nauraa niin että posket repeää. Olin aiemmin syksyllä maininnut halukkuudestani nähdä kyseisen shown. Ostin meille liput ja kerroin, että lauantaille 7.12 sitten varataan vapaata sillä tiedossa on ohjelmaa. Sieltä tulikin sitten kysymys: Menemmekö katsomaan Stars Showta!? No kyllä, se yllätys meni pieleen, mutta täytyy sitä kompensoida herkuilla ja hemmottelulla, joita meidän huushollista ei kyllä puutu muutenkaan. Nyt olenkin miettinyt mikä olisi kiva kakku. Vaihtoehtoja on niin monia, joten ratkaisen ongelman valmistamalla huomenna kaksi erilaista pienempää juustokakkua.

Eilen iltapäivällä oli vaikeuksia keskittyä koulussa verotukseen ja tilinpäätökseen. Ajatukset laukkasivat jo pidennetyssä viikonlopussa ja itsenäisyyspäivässä. Koulun jälkeen riensimme kauppaan hakemaan jääkaappiin täytettä ja tietenkin raaka-aineita kakkuihin. Matkalla päätimme hakea leffan kotiin, se oli sopivaa puuhastelua illalle kotona, sillä puolisollani on kova flunssa, joka on vienyt voimat häneltä. Leffaa valittaessa päädyimme World War Z nimiseen leffaan, jossa pääosaa esittää yksi lempinäyttelijöistäni Brad Pitt. Molemmille piti tietenkin ottaa omat "pienet" pussit leffanamia tuttuun tapaan.


Matkalla kauppaan syntyi idea nacholautasesta, jota emme ole pitkään aikaan valmistaneet. Helppo ja nopea valmistaa ja aina niin hyvää. Nacholautasta varten tarvitaan vain nacholastuja, jauhelihaa, tulista salsaa, punasipulia, cheddarkastiketta. Kaikki aineet ladotaan vuokaan päällekäin, alle nachot ja sitten ruskistettu jauheliha (lisäämme salsan aina ruskistuksen jälkeen), punasipulit ja cheddarkastike viimeiseksi. Lisäsimme vuokaan pepperoneja tuomaan lisämakua. Yhtä hyvin voisi laittaa jalopenoja tai mitä ikinä tekee mieli. Nautimme nacholautasta itse tehdyn guacamolen sekä crême fraichen kanssa. Itsetehty guacamole on ihan parasta, sitä voisi syödä vaikka kuinka ja paljon :D Netissä on paljon erilaisia ohjeita guacamolen valmistukseen, mutta tässä tekemämme versio:

  • 3 avokadoa (syöntikypsiä)
  • 2 tomaattia
  • 1/2 chili (punainen)
  • mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä puristettua
  • 1 rkl sitruunamehua

Tällä kertaa en lisännyt suolaa tai muita mausteita mustapippurin lisäksi ja oikein maukasta oli silti. Guacamolesta saisi varmasti kermaisemman koostumuksen lisäämällä smetanaa/creme fraichea/kermaviiliä tms, mutta se ei ole suinkaan välttämätöntä.





Tänään maamme itsenäisyyspäivänä aion valmistaa kakut ja piipahtaa naisten joulumessuilla Wanhassa satamassa. Päivällä menen auttamaan ystävääni kirppistavaroiden lajittelussa, mutta sen lisäksi en aio tehdä mitään muuta kuin rentoutua KERRANKIN ja lukea keskeneräisen kirjan loppuun :D

Mukavaa itsenäisyyspäivää kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Toi nacholautanen on niiin hyvää. :) Meillä se kulkee nimellä nachos supreme ja sisältää yleensä jauhlihan sijaan kanaa. Oi nam :P

    VastaaPoista
  2. Niin on ja toimii aina!!Loistava idea, täytyykin kokeilla kanalla :) Ollaan joskus tehty jalopenocheddarkanavuokaa uunissa, mutta koskaan en ole nacholautasessa kokeillut vielä.

    VastaaPoista